Како да се заобиколи откривањето на вештачката интелигенција

Дали сте писател на содржина? Да? Сигурно сте ги поминале алатките и софтверот за откривање вештачка интелигенција. И сакате да го заобиколите откривањето на вештачката интелигенција затоа што навистина е гадно! Особено кога сте работеле толку напорно за да го запишете вашиот материјал и доаѓате со „УСПЕШНО ОТКРИЕНО ВИ“.

Но да, не грижете се. Не е голема работа. Дозволете ни да разговараме за тоа како можете да го заобиколите или избегнете откривањето на вештачката интелигенција во вашата содржина и да го заобиколите пишувањето содржина.

Ќе ги опишеме начините на кои можете да се држите подалеку од откривање на вештачка интелигенција. Ќе разговараме и за основниот принцип на работа на вештачката интелигенција. Освен тоа, ќе разговараме како да направите вашата содржина да изгледа похуманистичка!

how-to-bypass-ai-detection

Што е всушност детекција на вештачка интелигенција?

Откривањето на вештачката интелигенција се однесува на употребата на техники и/или софтвер за вештачка интелигенција за откривање и истакнување на целиот материјал генериран од вештачката интелигенција.

Вештачката интелигенција им олесни на луѓето, но во исто време стана проблематична. Како на пример, сте заглавени во создавањето содржина со користење на вештачка интелигенција, бидејќи таа лесно се открива од детекторите за вештачка интелигенција.

Научете го принципот на работа на детекторите со вештачка интелигенција

Детекторите за вештачка интелигенција се софтвери создадени од луѓето и тие се поучени од целата можна работа што ја вршат луѓето и самата вештачка интелигенција. Тие лесно можат да разликуваат хуманистичка работа и работа со вештачка интелигенција. Еве некои од аспектите што можат да ги искористат за да разликуваат два од нив.

 • Неприродна содржина:Детекторите за вештачка интелигенција можат да го детектираат неприродниот допир во текстот или сликата за да ги идентификуваат аномалиите во содржината.
  За ова, можете да земете „параграф“ како пример. Параграф напишан од луѓе и вештачка интелигенција би имал различни разлики во стиловите на пишување, изборот на зборови и текот на речениците.
 • Шема на содржина:Може да забележите одреден начин во содржината што ја генерира вештачката интелигенција. Секогаш ќе произведува различна содржина во иста шема. Меѓутоа, содржината генерирана од човекот варира од време на време. Материјалот создаден еднаш се разликува од материјалот што се создава повторно.
  Содржината на вештачката интелигенција главно содржи одредена структура на реченицата, употреба и фреквенција на зборови и конзистентност.
 • Карактеристики на слика и видео:Побарајте артефакти, повторувачки обрасци или нереални елементи што не се наоѓаат во содржината создадена од човекот.
 • Карактеристики на текстуалните содржини: Детекторите за вештачка интелигенција можат да идентификуваат карактеристики од текстот, како синтаксички структури, семантичка кохерентност и јазични обрасци. Текстот генериран со вештачка интелигенција главно нема контекстуално разбирање и може да произведе роботски, нереални, нелогични реченици кои не се во согласност со контекстот.

Начини да се заобиколи детекцијата со вештачка интелигенција

 1. Создадете ја вашата содржина сами

  Направете своја содржина наместо да барате помош од вештачката интелигенција. Се разбира, содржината создадена од ваши раце дава похуманистички изглед.


Тоа дава оригиналност и оригиналност на вашата содржина, така што ниту еден детектор за вештачка интелигенција нема да може да ја означи како „Содржина генерирана со вештачка интелигенција“.

Вие ги имате вашите авторски права на оваа содржина и очигледно секој човек на овој свет има свој начин на изразување на своите идеи, мисли и материјал. Целосно го елиминира ризикот од откривање на вештачка интелигенција.

 1. Направете ја вашата содржина едноставна

  Обидете се да ја направите вашата содржина поедноставна и појасна. Треба да знаете за вашата публика и нивното ниво. Така можете соодветно да ја креирате содржината и со тоа да одговарате на нивното ниво на знаење и интереси.

Чувајте ги вашите реченици пократки и до точка. Овие не треба да бидат премногу долги што опфаќаат огромен опсег на информации во него.

На генераторите на вештачка интелигенција најмногу им недостасува овој аспект. Тие генерираат подолги и сложени реченици кои на публиката и го отежнуваат читањето и разбирањето.

Слично на тоа, пократките параграфи ја привлекуваат публиката и ја одржуваат вашата содржина лесна за разбирање.

Оттука, едноставноста и концизноста се клучните алатки за да ја направите вашата содржина различна од генерираната вештачка интелигенција и затоа, измамете детектор на вештачка интелигенција!

 1. Развијте врска со Reader

Изградете ја вашата врска со вашиот читател. Врската на креаторот со неговиот/нејзиниот читател е нешто што ја прави неговата/нејзината содржина интересна и вредна за гледање.

Обидете се да ги спомнете вашите лични искуства и приказни или некои предлози за вашите читатели кои произведуваат содржина погодна за читателот. Тоа не само што ќе ја надгради вашата содржина на врвот, туку и ќе ја намали можноста за откривање на вештачка интелигенција. Тоа е затоа што генераторите на вештачка интелигенција се роботски софтвери кои не можат да развијат врска со своите читатели исто како што можат луѓето.

Продолжете со додавање на емоции и сочувство што луѓето ги имаат за другите.

 1. Користете активни гласовни реченици

Со пишување на вашите реченици со активен глас, можете да го зголемите разбирањето на читателот за вашата содржина. Исто така, ја зголемува читливоста на читателот.

Покрај тоа, вештачката интелигенција произведува содржина што вклучува пасивни гласовни реченици. Така, понекогаш, овој фактор може да се користи за да се разликува содржината генерирана со вештачка интелигенција од содржината генерирана од човекот.

Некои детектори или класификатори на вештачка интелигенција може да означуваат пасивни гласовни конструкции како помалку природни или потенцијално индикативни за одредени стилови на пишување (како формални или академски).

 1. Користете синоними

Ако сте добиле помош од Вештачката интелигенција, можете да го промените стилот на пишување на содржината и да го парафразирате. (Пребарајте софтвери за парафразирање достапни на интернет и изберете го соодветниот.)

За таа цел, користете ги едноставните синоними на оригиналните зборови, парафразирајте ја содржината за да додадете човечки допир на содржината.

Ефикасно ја намалува можноста за откривање на вештачка интелигенција.

 1. Користете го говорниот јазик

Обидете се да користите говорен јазик во вашата содржина наместо формален јазик. Ова додава хуманистички допир на содржината.

Измешајте колку долго и како ги пишувате речениците. Користете кратки, моќни реченици и измешајте ги со подолги, подетални за да го одржите вашето пишување интересно.

Слободно размислувајте креативно и ризикувајте со вашето пишување. Додајте неочекувани работи како хумор или паметен избор на зборови за да ги изненадите и заинтересирате вашите читатели

 1. Обидете се со алатки за хуманизатор на вештачка интелигенција

Последно, но се разбира, не најмалку важно е алатката за хуманизатор на вештачка интелигенција. Тоа е многу ефикасен и најбрз начин да ја претворите вашата содржина генерирана со вештачка интелигенција во содржина генерирана од луѓе.

Многу алатки вклучувајќиБесплатен конвертор од вештачка интелигенција во човек Недетектибилна вештачка интелигенцијаефикасно додадете ги сите квалитети на содржината создадена од човекот за да ја направите вашата содржина да изгледа повеќе како генерирана од луѓе.


Тоа осигурува дека вашата содржина вклучува природни нијанси на човечко пишување.

Заклучок

Можете да ги користите овие трикови за да ги измамите детекторите со вештачка интелигенција во голема мера. Но, се разбира, технологијата за вештачка интелигенција станува подобрена и попаметна.


Со напредокот на технологијата за вештачка интелигенција, можеби стана возможно за понапредните детектори за вештачка интелигенција да детектираат дури и помали содржини создадени од ВИ.

 
Затоа, продолжете да пробувате нови методи и техники за заобиколување на детекторите со вештачка интелигенција.

Но, не заборавајте дека најдобриот начин да се заобиколи откривањето на вештачката интелигенција  е сами да ја генерирате вашата содржина.

Алатки

Алатка за хуманизирање

Компанијата

Контактирајте неPrivacy PolicyTerms and conditionsRefundable PolicyБлогови

© Copyright 2024, All Rights Reserved